ELMS med rekorddeltagelse i 2024

European Le Mans Series går et rekordstort år i møde, med intet mindre end 43 tilmeldte biler til 2024 sæsonen.

Det har længe stået klart, at især LMP2 kategorien ville blive ekstremt populær, efter FIA WEC ikke længere har en LMP2 kategori. Listen tæller intet mindre end 14 LMP2 biler, og 8 i LMP2 Pro/Am kategorien.

Der er rigtig mange velkendte navne i form af United Autosports, Algarve Pro Racing, Nielsen Racing, IDEC Sport, Duqueine Team, Inter Europol Competition, COOL Racing, Panis Racing, Proton Competition, DKR Engineering, Team Virage, Richard Mille by TDS Racing, og AF Corse.

Men der er også kommet Vector Sport på listen fra FIA WEC, samt et navneskifte for TF Sport, som nu kommer til at gå under AO by TF navnet, i stedet for Racing Team Turkey. Faktisk er det en lille overraskelse at Salih Yoluc ikke er på listen, men han har fået en opgradering fra Bronze til Sølv, og det giver visse udfordringer, da han så enten er “svageste led” i en LMP2 bil, eller skal finde en Bronzekører, at dele bilen med i LMP2 Pro/Am.

Lidt overraskende er DragonSpeed USA rykket ned på reservelisten. De har ellers været med i ACO ræs i mange år, hvor Henrik Hedman har været fast Bronzekører for dem. Men de må vente på at der måske bliver plads i 2024.

LMP3 kategorien får 10 deltagere, med lutter gengangere. DKR Engineering, RLR MSport, Team Virage, Eurointernational, WTM by Rinaldi Racing, COOL Racing, Racing Spirit of Leman, Ultimate, og Inter Europol Competition.

Der er to navne, som plejer at være på listen, men som ikke er det i den kommende sæson. United Autosports har været en del af LMP3 i ELMS siden 2016, men de fokuserer nu i stedet på deres McLaren program i FIA WEC, samt to biler i IMSA, foruden de 2 biler i LMP2 og 1 i LMP2 Pro/Am i ELMS. Om det britisk/amerikanske hold helt har skrottet LMP3, får vi at se når Michelin Le Mans Cup listen kommer ud.

Nielsen Racing er heller ikke på listen, men de har nu en LMP2 og en LMP2 Pro/Am bil på listen, mens deres LMP3 racer er røget på reservelisten, som tæller tre biler. Her er de sammen med GRAFF Racing, som for første gang i mange år, hverken har en LMP2 eller LMP3 racer i eget navn i ELMS. Til gengæld hjælper de stadig Ultimate med deres LMP3 racer.

4 Hours of Barcelona 2023 start
Photo: JJ Media

LMGT3 er den med de fleste overraskelser. Der er 11 deltagende biler, og ud af dem er der hele 6 af Ferrari’s nye 296 model, som går under Ferrari 296 LMGT3 betegnelsen.

Danske Formula Racing, AF Corse, Spirit of Race, Kessel Racing, JMW Motorsport, og GR Racing har en Ferrari med hver. For dem som følger med i Asian Le Mans Series, er det ikke nogen overraskelse at se GR Racing sammen med Ferrari navnet. De har ellers kørt med Porsche i mange år – inklusiv i ELMS – men nu vælger de i steder ELMS.

Racing Spirit of Leman skifter op fra Michelin Le Mans Cup med en Aston Martin Vantage AMR LMGT3, hvor de har taget Valentin Hasse-Clot med fra 2023. Derudover kommer TF Sport med en AMR racer, som skal køres under Grid Motorsport by TF navnet. Her er to af kørerne fra JMW Motorsport 2023 hoppet over – Martin Berry og Lorcan Hanafin.

Proton Competition navnet er på LMGT3 listen, men kun med en enkelt Porsche under eget navn. Det er dog Iron Lynx under andet navn, da Claudio Schiavoni er eneste kører på den bil indtil nu. Proton hjalp Iron Lynx med at drive Porsche GTE racerne i 2023, så det er ikke noget nyt samarbejde. Det tydede dog kun på at skulle være en overgangsordning – men nu fortsætter samarbejdet i 2024.

Og ikke kun med bil #60 – Iron Dames vender også tilbage i en Porsche, hvor Michelle Gatting indtil videre er eneste kører nævnt.

Iron Lynx navnet er også til stede på listen, men med en enkelt Lamborghini Huracan LMGT3 Evo2, hvor Hiroshi Hamaguchi skifter op fra et LMC program fra 2023.

Af danske navne på listen, har vi allerede nævnt Gatting. I Formula Racing skal far-søn Johnny og Conrad Laursen igen køre, mens det 3. sæde stadig står åbent. Det blev delt af Nicklas Nielsen og Mikkel Mac i 2023.

Malthe Jakobsen er bekræftet hos COOL Racing i LMP2, som vi tidligere har skrevet om.

Der er dog stadig 43 ubekræftede pladser tilbage på ELMS startlisten, så der er mulighed for at der kommer flere danskere på listen, inden serien starter den 14. april 2024 på Circuit de Barcelona-Catalunya

Hele 2024 deltagerlisten inklusiv bekræftede kørere kan ses her

Relaterede nyheder